• Szülőföldön Magyarul - szülői tájékoztató

          • Tisztelt Szülők!

            Értesítjük Önöket a Szülőföldön Magyarul Program - oktatási-nevelési támogatás 2024-ben történő kérelmezésének legfontosabb tudnivalóiról:

            • A Szülőföldön Magyarul Program - oktatási-nevelési támogatás minden olyan gyermeket érint, aki Szlovákiában magyar tanítási nyelvű óvodát, alap- vagy középiskolát látogat. A támogatás jelenleg diákonként évi bruttó 100.000 forint. 
            • A szülők a támogatási igényüket 2024. április 3. és május 3. között kizárólag elektronikusan nyújthatják be a mipont.hu felületen. (a mipont.hu felület 2024. április 3-tól érhető el, és 2024. május 3-án lezár)
            • A mipont.hu felületen való regisztráláshoz aktív e-mail címre és jelszóra van szükség.
            • Azoknak a szülőknek, akik már korábban regisztráltak a mipont.hu felületen, működni fog a beregisztrált e-mail címük és jelszavuk.
            • A mipont.hu elektronikus felületen az adatmezők kitöltése mellett fel kell tölteni a felhívásban megjelölt dokumentumokat lefotózott vagy beszkennelt formában. Ezek a következők:
            1. a gyermek születési anyakönyvi kivonata (rodný list)
            2. a szülő/törvényes képviselő érvényes személyazonosító okirata - személyi igazolvány (občiansky preukaz) mindkét oldala
            3. ha a törvényes képviselő nem az anyakönyvezett anya vagy apa, mellékelni kell a jogosultságot igazoló dokumentumot (bírósági végzés)
            4. érvényes igazolás az adatlapon feltüntetett banki adatokról (pl.bankszámla kivonat), amely tartalmazza a számlatulajdonos nevét, és a bankszámlaszámot IBAN formátumban.
            • A pályázat kitöltését követően a rendszer automatikusan generál egy 1 oldalas adatlapot, amit ki kell nyomtatni és a szülőnek alá kell írnia.
            • A kinyomtatott és a szülő által aláírt adatlapon az iskola/óvoda aláírással igazolja, hogy a gyermek valóban az adott intézményt látogatja (az igazolatlan órák számával együtt)
            • Az adatlapokat az iskolában/óvodában gyűjtjük össze, és juttatjuk el a gyűjtőhelyre.

             

            Amennyiben a regisztrációt, az adatlap kitöltését és a kért dokumentumok feltöltését otthon önállóan el tudják végezni, kérjük a kinyomtatott és aláírt adatlapot 2024. április 19-ig juttassák el az iskolába.

             

            Ha az adatlapok kitöltésében, kinyomtatásában és a dokumentumok feltöltésében segítségre van szükségük, az alábbi időpontok valamelyikén rendelkezésükre állunk az iskolában:

            2024. április 9. (kedd)             13:30 – 15:30

            2024. április 11. (csütörtök)    15:30 – 17:00

            2024. április 16. (kedd)           13:30 – 15:30

            2024. április 18. (csütörtök)    15:30 - 17:00                    

            Abban az esetben, ha az időpontok közül egyik sem felel meg, egyeztessenek az osztályfőnökkel.

            Kérjük, ne felejtsék elhozni az 1-4. pontban felsorolt dokumentumokat.

             

            Jöveteli szándékukat kérjük, mindenképp jelezzék az OF-nek!                    

            Köszönjük az együttműködést!

        • Cím

        • Értesítjük a Tisztelt Szülőket, hogy a T9 országos tesztelés miatt 2024. március 20-án (szerdán) az 5-8. évfolyamos tanulók IGAZGATÓI SZABADNAPOT kapnak.

          A tanítás 2024. március 21-én (csütörtökön) folytatódik.

          Megértésüket köszönjük.